2014. november 10., hétfő

Cappuccino szelet

Tészta:
6 ek kukorica liszt vagy rizsliszt,6 ek cukor,6 db tojás,1 cs sütőpor,fél dl olaj,1 ek kakaópor
A tojásokat a cukorral kikeverni,majd az olaj is mehet bele,a lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverni majd beleszitálni a tojásba. 180 fokon sütni tűpróbáig. 20-30 perc

Krém:
1 rama
25 dkg porcukor
6 dl tej
2 cs tejszín ízű pudingpor
1 ek kakaópor
1 ek instant kávé

Pudingot megfőzni a 6 dl tejben.
A margarint a porcukorral kikeverni. Majd összekeverni a kihűlt pudinggal.
A krémet ketté venni az egyikbe a kávét a másikba a kakaóport keverni.
Megkenjük először az egyik majd a másik krémmel a kihűlt tésztát,reszelt csokival megszórjuk.

7 megjegyzés:

  1. Szia Betti! Én nagyon szeretem a cappucino szeletet és még sok más sütit, édességet, nagyon sokat süttem is. De 3 hónapja derült ki, hogy gluténérzékeny vagyok s azóta nem nagyon mertem süteményeket sütni. Igaz, hogy itt Székelyföldön nem valami nagy a választék a gluténmentes termékekből s nagyon drága is, de olyant is tapasztaltam, hogy ami tényleg gluténmentes kellene legyen mint pl. a hajdinaliszt, azon is írja, hogy nyomokban glutént tartalmazhat. Az volna a kérdésem, hogy létezik GM sütőpor és instant kávé, mert én úgy tudom, hogy ezeket sem szabad fogyasztani GÉ.nek. Ebben a receptedben pedig szerepelnek ezek... Üdv., Tünde Székelyudvarhelyről

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tünde :) Igen van GM sütőpor és instant kávé. Ha nem lenne nem írtam volna a hozzávalók közé. Nálunk Pl a dr Oetker vagy a Haas sütőpor GM. A kávé pedig a Nescafé 3in1 GM a gyártó szerint is. Mindig olvasni kell a csomagolást mert ahogy írod is bármiben lehet glutén ugyanis ha olyan gyárban csomagolják az adott élelmiszert ahol glutént is így szennyeződhet. Ahogy mondod a hajdina liszt is. Mert az alapból GM amúgy.
      Szép napot :)

      Törlés
    2. Instant kávé Pl a Tchibo familyt használom én vagy a Tchibo gold-ot.

      Törlés
    3. Instant kávé Pl a Tchibo familyt használom én vagy a Tchibo gold-ot.

      Törlés
    4. Kedves Tünde :) Igen van GM sütőpor és instant kávé. Ha nem lenne nem írtam volna a hozzávalók közé. Nálunk Pl a dr Oetker vagy a Haas sütőpor GM. A kávé pedig a Nescafé 3in1 GM a gyártó szerint is. Mindig olvasni kell a csomagolást mert ahogy írod is bármiben lehet glutén ugyanis ha olyan gyárban csomagolják az adott élelmiszert ahol glutént is így szennyeződhet. Ahogy mondod a hajdina liszt is. Mert az alapból GM amúgy.
      Szép napot :)

      Törlés
    5. Nagyon szépen köszönöm az információkat. Lassan belejövök én is, hogy miket és hol szerezhetek be, ha nem is olyan nagy a választék itt mifelénk. :) Csak néhány nagy áruházban van GM részleg, máshol nehéz rátalálni. Pl.a Lidl-ben a többi nem diétás termék közt vannak a GM Dulano felvágottak, amit ismerőstől tudtam meg, hogy ott lehet kapni. Jó lenne ha valahol találnék egy leírást, hogy milyen termékek GM mentesek, mint ahogy írtad a Dr.Oetker, Tchibo stb. márkákat. Mégegyszer köszi az infókat, szép estét kívánok és kellemes hetet. :)

      Törlés
    6. Igen a dulano felvágott jó és finom is. Sok GM termék van csak nincs mindegyiken feltűntetve mert az a gyártónak külön költség. Olvasni kell mindig.
      Ja és nem GM mentes hanem csak GM nek mondjuk mert a GM jelenti azt hogy Gluténmentes :)

      Törlés