2014. november 27., csütörtök

Habos diós szelet vagy kijevi krémes


A recept szintén az Apróséf-ről van. Több néven is "fut" ez a sütemény.Régebben még "búzás" koromban a Rama oldaláról néztem ki ott Kijevi krémes néven,a napokban pedig az Apróséf-en találtam itt pedig Habos diós szelet néven.

A tésztához

45 dkg Mester süteményliszt
25 dkg vaj
1 db sütőpor
4 db tojássárgája
20 dkg kristálycukor
1 dl tej

A habhoz

4 db tojás fehérje15 dkg kristálycukor
25 dkg darált dió

A krémhez

80 g vaníliás pudingpor7 dl tej
30 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk. Mindhármat kinyújtjuk sütőpapíron és mindegyiket megkenjük a darált dió, a cukor és a felvert tojásfehérje keverékével. Egyenként megsütjük a lapokat 180 fokon 15-20 percig. Ezalatt a pudingporokat a tejben megfőzzük, és miután kihűlt, hozzákeverjük a cukor és a Rama keverékéhez. A krémmel megkenjük a lapokat egy éjszakán át pihentetjük hogy puhuljon a tészta.Tetszés szerinti nagyságban felszeleteljük.







2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem ezt a sütit és pint a napokban gondoltam rá, h gm-ben is ki kellene próbálni. :) A Te recepted alapján készitem el! :)
    Másfelől pedig nagyon tetszik a blogod!!! ;)
    (Gyurajcsek Erika a fb-gluténmentes csoportból)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Erika :) Nyugodtan csináld meg, tökéletesen meg lehetett oldani GM is.

      Törlés