2014. november 15., szombat

Hólabda



Süssünk piskótát a szokásos módon (ahány tojás annyi evőkanál rizsliszt és kristálycukor,sütőpor nem szükséges) Az a lényeg ,hogy vagy vastag piskótát sütni és akkor szaggatás után ketté vágni, vagy 2 vékonyat is süthetünk akkor viszont két piskótát kell összeragasztani krémmel.
Egy 25*35 cm-es tepsihez legalább 8 tojásból süssük a piskótát ha egyet akarunk és azt szaggatás után vágjuk ketté,vagy 4 tojásból és akkor két piskótát kell sütni.Kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval majd összeragasztjuk krémmel.

Krém:fél liter tejben 4 ek kukorica keményítő (vagy pudingpor),összefőzni, közben 1 rama 20 dkg porcukor 1 vanília ezt kikeverni és a kihűlt főzött  krémmel összekeverni.Két korongot összetapasztunk a krémmel,az oldalára is kenünk majd meghempergetjük kókuszreszelékben. A tetejére olvasztott csokit teszünk.





2 megjegyzés:

  1. Betti ! A kókuszreszeléket eddig a diétázok boltjában vettem.Melyik márka jó még?

    VálaszTörlés
  2. Szia. Ami a Lidlben van az jó és a spárban a budget is jó.

    VálaszTörlés