2014. november 5., szerda

Madártej szelet



Hozzávalók:

Teteje
5 dl tejszín habfixálóval felverve vagy növényi tejszín pl Hulala

Krém
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
8 dl tej
1 ek. kukorica keményítő
2 cs. vaníliás pudingpor
8 tojássárgája

Tészta
fél csomag sütőpor
8 ek.kukoricaliszt vagy rizsliszt
8 ek. cukor
8 tojásfehérje

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet és sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütöm (nagy gáztepsi).
A tojássárgából, pudingporból, keményítőből, tejből, sűrű krémet főzök. A Ramát kihabosítom a porcukorral, és összekeverem a kihűlt, főzött krémmel.
A krémet a tésztára simítom. Tetejére kenem a keményre vert tejszínhabot.


2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ez a szelet mennyire áll el?:) meddig fogyasztható?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Körülbelül 3-4 nap, de nem tudom pontosan mert nálunk még nem maradt meg addig. Esetleg a hab eshet össze hamarabb. Miért kérded? Ha valahova vinni akarod akkor azt ajánlom hogy a habot később tedd rá. Mondjuk másnap.

      Törlés