2014. november 23., vasárnap

Szendvicssütős párnácska





A receptet a Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok Facebook csoportba láttam
 
Hozzávalók:
15 dkg Schar B és Beiker liszt vegyesen (de bármilyen kenyérliszttel jó)
6 dkg rizsliszt
250 ml víz és tej keveréke
10 g friss élesztő (nekem fél cs szárított volt)
1 ek olaj
1 tk só
Tettem a tésztába még sajtot kockára vágva és sonkát.
Ezeket robotgéppel kikeverni,állni 15 percet,majd az előmelegített melegszendvics sütőbe kanalazni.Én megkentem a sütőt olajjal és szórtam bele szezámot.
Lehet édesen is csinálni.







24 megjegyzés:

  1. Kedves Betti! Megkérdezhetném, h a liszt mennyisége külön-külön vagy együttesen ennyi. Válaszod köszönöm :)
    Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Az a 15 dkg liszt együtt annyi. Mindegy milyen aránnyal csinálod. De lehet akár csak az egyik vagy csak a másik liszt is, de bármi más kenyér liszt jó hozzá.

      Törlés
    2. Nagyon szépen köszönöm! :)

      Törlés
    3. Nagyon szívesen. Majd írd meg milyen lett :)

      Törlés
  2. Sziaaaa, szupi finom lett. Már többször is készítettem, le szerettem volna fotózni. Mire odakerültem mind elfogyott!! :) köszönöm
    Szép hétvêgét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia PaGabo,örülök hogy ízlett :) Neked is szép hátvégét :)

      Törlés
  3. nekem sajnos nyers maradt. :( mit rontottam el?! sokat tettem a sütőbe? es tészta is sűrűbb lett...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen lehet hogy sokat tettél vagy kisebb teljesítményű a szendvicssütő. Ki kell tapasztalni. Süsd tovább.

      Törlés
    2. köszönöm szépen, holnap ismét nekifutok. :)

      Törlés
  4. Szia Betti! Mi is nekiláttunk a sütésnek,de nálam is sokkal sűrűbb a tészta,mint amilyennek a te képeiden látszik :(

    VálaszTörlés
  5. Akkor tegyél még hozzá folyadékot. Nem egyformák a GM lisztek. Mivel csináltad?

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Azt szeretném kérdezni, hogy ha bekevert tésztát nem sütöm ki rögtön, hanem hűtőbe teszem, mondjuk egy éjszaka után másnap reggel sütöm ki úgy is finom lesz? Nagyon szépen köszönöm :)

    VálaszTörlés
  7. Szia. Persze jó lesz másnap is :)

    VálaszTörlés
  8. Szia. Persze jó lesz másnap is :)

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    Csak rizslisztből is elkészíthető?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Sajnos ezt nem tudom, nem próbáltam de lehet. Csak akkor szerintem frissen érdemes elfogyasztani:)

      Törlés
    2. Szia. Sajnos ezt nem tudom, nem próbáltam de lehet. Csak akkor szerintem frissen érdemes elfogyasztani:)

      Törlés
  10. Szia, nekem ez a szendvicssütős párnácska ilyen szivacsos, vagy gumiszerű marad, az miért lehet , nincs ötleted? Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Szerintem sületlen maradt. Tegyél kevesebbet bele:)

      Törlés
    2. Szia. Szerintem sületlen maradt. Tegyél kevesebbet bele:)

      Törlés
    3. Megpróbálom, próbáltam hosszabb ideig is sütni... ez még nem vált be. :) Köszi a tanácsot!

      Törlés
    4. Hűha hát remélem jó lesz úgy mert más ötletem nincs :(

      Törlés
  11. Remélem, majd megírom!!!😀

    VálaszTörlés