2014. december 30., kedd

Sajtkrémes pogácsa


Hozzávalók:

Tészta:
30 dkg Mester süteményliszt (más liszttel változhat a súly)
25 dkg margarin vagy vaj
7 dkg reszelt sajt
1 tk só
1 kk sütőpor
2 tojássárgája
2 ek tejföl
Összegyúrni majd a hűtőben pihentetjük.Kicsit lágy lehet a tészta,de ha hűl akkor nyújtható lesz :)

Krém:
10 dkg margarin vagy vaj
1 tömlős sajt (100 g)

Reszelt sajt a forgatáshoz kb 15 dkg.

A tésztát kinyújtjuk kb. 5-7 mm vastagra kiszaggatjuk kb. 3,5 cm (nekem ez a legkisebb) ármérőjű pogácsaszaggatóval. 180 fokon sütjük 15 percig.
Ha kihűlt kettőt összeragasztunk egy kevés krémmel ,majd az oldalát is megkenjük vékonyan és ezután reszelt sajtba forgatjuk.Nekem 106 db lett,összeragasztva 53 db :)
Lisztérzékenyként tudom,hogy mindenkinek az első kérdése ,hogy nem e száraz,nem e túl porhanyós,fullasztó,nem e kemény a tészta.Ez nem.Olyan mintha leveles tészta lenne.








3 megjegyzés:

  1. Betti ! A közepét kell kilukasztani,és megtölteni ,és úgy megforgatni sajtba. Szerintem így túl vastag.Linzer szaggatóval szaggattam ki a közepét.Nagyon finom.

    VálaszTörlés
  2. Dehogy kell. Írtam hogy össze kell ragasztani. Ahogy a képen is látni. A tésztát vékonyra kell nyújtani.

    VálaszTörlés
  3. Dehogy kell. Írtam hogy össze kell ragasztani. Ahogy a képen is látni. A tésztát vékonyra kell nyújtani.

    VálaszTörlés