2015. január 18., vasárnap

Rákóczi túrós



A recept a Nosalty-ról van.

Hozzávalók: (30*35 cm tepsihez)

Tészta:
30 dkg Glutenix Alfa-Mix liszt
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
késhegynyi szódabikarbóna
1 dl tejföl

Töltelékhez:
50 dkg túró
15 dkg kristálycukor
2 dkg gluténmentes dara (rizsdara)
2 tojássárgája
1 dl tejföl
kevés citromhéj

Tetejére:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor

Tészta: 30 dkg Alfa-Mix-et és 15 dkg vajat elmorzsolunk, hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, 2 tojássárgáját, késhegynyi szódabikarbónát, 1 dl tejfölt, és összegyúrjuk.Lisztezett deszkán kinyújtjuk, zsírozott tepsibe tesszük, 180 fokon félig megsütjük, azután jön rá a töltelék. 
Töltelék: 50 dkg túrót összekeverünk 15 dkg kristálycukorral, 2 dkg darával, 2 tojássárgájával és 1 dl tejföllel. 
A tetejére a 4 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral kemény habbá verjük (én nem gőz fölött csináltam), és a túróra simítjuk, majd tovább sütjük a tésztát.







4 megjegyzés:

  1. Szia Betti ! Segítsél már Nekem légyszíves. Eritritollal szeretném elkészíteni ,mennyi kell belőle. El vagyunk hízva diétázni kell. Mi már hozzászoktunk az édesítőhöz a kávét azzal isszuk.Köszönöm.Ja meg sima búza liszttel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Az eritritol az kb 70% a a cukor édesítő erejének asszem. A tésztához én tennék 13 dkga töltelékhez 20 dkg. Aztán ha kóstolás után még kell bele akkor tesztek :)

      Törlés
  2. Szia Betti ! Nagyon finom lett a sütid ! Mégis csak Alfa Mix lisztet használtam.Nagyon jól lehetett a tésztát nyújtani.Nem ismerem amúgy ezt a lisztet,- akciósan vettem az ünnepek alatt- palacsintát próbáltam belőle sütni a hátoldalán lévő recept alapján,de nem tudtam megfordítani és a kukában landolt.

    VálaszTörlés