2015. február 22., vasárnap

Baconös papucs



Az alaprecept Dobos Beától van.
De én is megcsináltam már virslivel is,ez virslis papucs néven szerepel.

25 dkg Schar Mix B liszt
1 mokkáskanál só
kevés cukor
3 ek. olaj
220 ml langyos víz
10 gr friss élesztő vagy fél csomag szárított
1 ek. burgonyapehely

A vízben felfuttatom az élesztőt (a szárítottat nem kell), majd robotgéppel összeállítom a tésztát, végül az olajat is beledolgozom. Olajos kézzel 6 db zsemlét formázok a tésztából, meglapogatom a tetejét tepsibe teszem kis mélyedést csinálok hosszában a közepébe,megkenem olajjal,megszórom baconnel,reszelt sajttal és meleg helyen kelesztem.180 fokon 20-25 percig sütöm.








1 megjegyzés:

  1. Kedves Betti.
    Ezt a csiguszt, melyik liszttel lehet helyettesiteni?
    Koszi:Evi

    VálaszTörlés