2015. február 15., vasárnap

Lencseleves




 Hozzávalók:

kb 30 dkg lencse
3 szál fehér répa
3 szál sárgarépa
1 hagyma
kb 20 dkg lángolt kolbász
Babérlevél
pirospaprika
ételízesítő vagy leveskocka
bors

Habaráshoz 2 kis tejföl és kb 3 ek rizsliszt.

A lencsét nem kell beáztatni mert hamar megfő.Hamarabb mint a zöldségek.
A lencsét válogassuk át,mert lehetnek benne búzaszemek még abban is ami elvileg gluténmentes.Sajnos erről van tapasztalat :( Majd jól mossuk át többször.Tegyük egy fazékba,erre karikára vágott zöldségeket és az apró kockára vágott hagymát.Fűszerezzük majd engedjük fel kb 2 liter hideg vízzel.Mikor félig megpuhult a zöldség akkor tegyük hozzá a karikára vágott kolbászt.
Amikor minden megpuhult akkor tejföllel és rizsliszttel habarjuk be.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése