2015. február 5., csütörtök

Reszelt túrós





Az eredeti recept itt található.

Tészta:

50 dkg Mester süteményliszt
2 evőkanál kakaó
2 db tojássárgája
20 dkg porcukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
25 dkg margarin

Krém:

1 csomag vaníliás Dr Oetker Gála főzés nélküli pudingpor
3 db tojás
egy kevés rum
2-3 maréknyi mazsola
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 kg túró
20 dkg porcukor
10 dkg Rama
Citromhéj

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a kakaót. A margarint beleaprítjuk a lisztbe, és hozzáadjuk a tojássárgákat. A tésztát gyorsan összegyúrjuk, rudat formázunk belőle, fóliával betakarjuk, és egy kis időre hidegre tesszük. Addig elkészítjük a krémet. A töltelékhez habosra keverjük a Ramát, hozzáadjuk a cukrot, a túrót, a vaníliás cukrot, a rumba áztatott mazsolát, tojássárgákat és az egy csomag vanília ízű krémpudingport, majd mindezt jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a fölvert tojásfehérjéket is.
A tészta felét tepsibe reszeljük, és elosztjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán. A tészta maradék másik felét ráreszeljük a tetejére. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük 180 °C fokon. Ha kihűlt, tetszés szerinti szeletekre vágjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése