2015. március 7., szombat

Grízes krémes



Eme csodás sütemény receptet kedves ismerősömtől Horváth Szilviától kaptam :)

Piskóta hozzávalók 25*35 cm-es tepsihez:

5 db L-es méretű tojás
8 ek cukor
8 ek rizsliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
Fél csomag sütőpor
csipet só
Fél dl olaj
Megsütjük 180 fokon 30 perc kb.

Krém hozzávalók:

5 dl tejből,7 ek rizsdarából és 1 vanília cukorból tejbegrízt készítünk.
25 dkg vajat vagy margarint habosra keverünk 15 dkg porcukorral és a kihűlt grízzel jól kikeverjük.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk és a fele krémmel megtöltjük,majd a maradék krémet a piskóta tetejére tesszük.Kakaóporral szórjuk meg.










19 megjegyzés:

  1. Elkészítettem, isteni finom volt, pillanatok alatt elfogyott! :)

    VálaszTörlés
  2. nem tudom, elment-e az előző kommentem, de akkor megpróbálom újra :) a piskótát, hogy készíted el? külön a száraz és vizes fázis és a végén összekevered? a fehérjét felveres habbá és úgy kevered össze vagy hogyan? Köszi a választ előre is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia nem jött el az előbb.
      Én a fehérjét kemény habbá verem majd apránként a cukrot is hozzá teszem de verem folyamatosan. Majd a sárgáját is egyesével és az olajat óvatosan ezután már csak fakanállal keverem hozzá az összekevert száraz alapanyagot.

      Törlés
  3. Megcsináltam. Egy baja lett...kevés lett. Ezután csak dupla adagot csinálok!!! :-)

    VálaszTörlés
  4. Megcsináltam és kedvencek listáján végezte!!!

    VálaszTörlés
  5. Szia! Már így gluténmentesen elkészítettem es nagyon finom volt. Most viszont nem olyan helyre megyek ahol gluténmentesen kell megcsinálnom. Elég csak simán kicserélnem a lisztre és búzadarára a mennyiség maradhat, vagy változik? Köszönöm!

    VálaszTörlés