2015. március 5., csütörtök

Töltött zsömle sajttal és főtt tarjával


Hozzávalók:

20 dkg Schar mix it!
1 ek ( 10 gr ) burgonyapehely
1 tk só
1 tk cukor
1/2 cs. Dr Oetker szárított élesztő ( vagy 10 gr friss)
2 ek olaj
1,75 dl langyos víz
Kikevertem,majd a formába tettem pici tésztát,rá sajtot és füstölt főtt tarját ( lehet más is ),majd megint tészta,sajt,tarja,végül tészta,kelesztettem kb 40 percet (ránézésre szoktam) olajjal lekentem és 180 fokon 30 percet sült.

Maradt egy kevés tészta,azt minikenyér formába tettem :) A képen látható 6 zsömi és egy mini kenyér lett az adagból.















12 megjegyzés:

  1. Kedves Betti! A forma, amiben a zsemlét sütötted, muffinforma?

    VálaszTörlés
  2. Köszi, nemsokára megy is a sütőbe, nagyon izgulok, sikerül-e :-)

    VálaszTörlés
  3. Nem lettek olyan szépek, mit a Tiéd, nagyon finom! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogynem szépek,láttam :)

      Törlés
    2. Köszi :) Nekem egyébként ebből az adagból nagyon kevéske tésztám lett, csak 8 db muffinformára lett elég, és azokat sem tudtam teljesen telerakni. De amúgy is olyan finom, hogy legközelebb dupla adagból készítem :)

      Törlés
  4. Lehet hogy neked nagyobb a forma. De nekem is 6 db lett és az a másik kis mini kenyér forma.

    VálaszTörlés
  5. Betti ! Mivel nálunk csak Marckika lisztérzékeny én ha megsütöm,le lehet fagyasztani?Nem akarom enni ezt a drága lisztet.Köszönöm a válaszodat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Csinálj kisebb adagot :) de egyébként szerintem simán lehet fagyasztani. Így mint a többi pékárut. Fagyasztottam már pizzát is az is jó volt kiengedés után :)

      Törlés
  6. Betti ! Nekem fém formám van,azt ki kell olajozni és rá zsemlemorzsát? Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen szerintem olaj és rizsliszt vagy zsemlemorzsa jó lehet 😊

      Törlés