2015. április 10., péntek

Keksztekercs



A receptet a Nosalty-ról néztem ki. Hát persze,hogy azokkal az arányokkal gluténmentesen nehezebb megcsinálni :(
Először is nekem kekszet kellett sütnöm,az alábbi recept alapján: http://pbetti30.blogspot.hu/2014/12/haztartasi-keksz.html ,mely itt található nálam :) ( 40 dkg alfa-mix és 10 dkg rizslisztből) amit már vasárnap megcsináltam,mert úgy volt,hogy másnap készül a keksztekercs,de azóta csak ma (péntek) volt rá időm :)) Szóval a kekszeket nem szaggattam csak tepsi méretűre nyújtottam és sütöttem,dupla adagban.
Persze a recept szerint csináltam mindent 50 dkg darált kekszből és miután mindent egybe tettem és el kezdtem gyúrni,akkor szembesültem vele,hogy nagyon híg a tészta.Még jó hogy dupla adag kekszet sütöttem,mert amúgy nézem volna,mint hal a szatyorban,ugyanis nem lett volna több kekszem.

Tehát én így készítettem el:

Tészta:
75 dkg darált keksz (rizsliszt és Glutenix alfa-mix keverékből)
10 dkg porcukor
1,5 dl feketekávé (én meleg vízbe tettem 2 teáskanál nescafét) ne legyen erős a kávé
2 ek baracklekvár
4 ek natúr kakaópor
2 ek rumaroma
40 ml tej

Krém:
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék

Összekevertem a tészta hozzávalóit,vigyázva a folyadékkal,mert lehet nem kell mind,majd hűtöttem kb 1 órát,addig a krémet kikevertem.
2 felé vettem a tésztát.
Folpack fólián nyújtottam,kb fél cm vastagra,megkentem a krém felével,az egyik hosszú oldalára nem kentem ki végig a krémet,kb 1-2 cm maradt ki, mert feltekeréskor úgyis tolja maga előtt a krémet valamennyire a tészta és akkor csak ki folyt volna.A folpack segítségével feltekertem,hűtőben pihentettem.Ha nagyon puha lenne be lehet tenni fagyasztóba is :)









2015.08.31.


2015.11.13.


3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Betti!Érdekelne ,hogy hány napig marad puha a keksztekercs?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ági, pénteken csináltam és ma is van belőle. Teljesen puha. De ez nem is keményedik meg.

      Törlés