2015. május 7., csütörtök

Töltött paprika

Hozzávalók:

A töltelékhez:
1 kg darált hús
6 tk pirospaprika
2 tk ételízesítő

2 tk só
2 tojás
2 tk őrölt bors
8-10 cikk fokhagyma

kb 3-4 marék rizs

Paprika,3 liter paradicsomlé
 
Összekeverjük a tölteléket és a kicsumázott paprikába töltjük,ami megmarad abból gombócot formázunk.
Egy fazék aljára tesszük a paprikákat és a gombócokat majd 3 liter paradicsomlével felöntjük.
2 db babérlevelet,oregánót,bazsalikomot,borsot,zeller levelet teszünk bele,ha valaki édesebben szereti (mint pl én :) ) akkor lehet bele édesítőt vagy cukrot is tenni.Főzzük legalább 2 órát,ha híg a lé akkor rizsliszttel sűríthetjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése