2015. június 23., kedd

Sajtos szélű pizza



Az ötlet Verától származik,a Gluténmentes övezet Facebook oldalról.

Hozzávalók:

10 dkg Nutri free mix per pane liszt
2,5 dkg Farmo LP low protein liszt
1,2 dl meleg víz
kb 2 gr szárított élesztő
5 gr cukor
5 gr só
1 ek olaj

Sonka,sajt,pizza krém,ketchup

A tészta hozzávalóit robotgép dagasztó spiráljával kikeverjük,majd olajozott sütőpapírra tesszük.Vizes vagy olajos kézzel kör alakúra lapigatjuk. A szélétől kb 2 cm re sajtdarabokat teszünk majd a széleket ráhajtjuk.Belül megkenjük pizzakrémmel,ketchuppal és rátesszük a sonkát és a sajtot.Sütőpapírostól áthúzzuk egy tepsibe.KB fél órát pihentetjük,megkenjük a széleit olajjal majd jó forró (240 fokos) sütőben kb 10 percig sütjük,majd a hőfokot levéve kb 200 fokra ,sütjük még kb 10 percet.A színén látni ha jó.
Köszi az ötletet Vera :)










2 megjegyzés:

  1. A Farmo Lp low protein liszt helyettesíthető valamivel,vagy esetleg elhagyható? Köszönöm

    VálaszTörlés