2015. augusztus 3., hétfő

Grízgaluska,daragaluska



Ma másodjára futottam neki a daragaluskának,az első a wc-ben landolt,olyan lett mint a tejbegríz csak sós,de én nem adom fel,mi az hogy nem tudok daragaluskát csinálni, amikor a leves már fő hozzá...és láss csodát sikerült :)) az első ami nem sikerült az recept alapján készült,a második nem, azt már én adagoltam és mértem hozzá pontosan a darát.

Hozzávalók:

1 db L-XL tojás (nem tudom melyik volt mert a dobozra ez volt írva) de lemértem héj nélkül és 65 gr volt
80 gr rizsdara

Kikevertem,hagytam kb fél órát pihenni majd forrásban lévő vízbe szaggattam kanállal,de nem bugyogott a víz mert az egyből szétverte volna a nyers galuskákat.Csak szép csendesen.Kb 20 perc múlva megnéztem hogy jó e és jó volt.





4 megjegyzés: