2015. augusztus 17., hétfő

Mákos pudingos sütemény



Saját kreálmány a sütemény,csináltam már hasonlót csak az mascarponés krémmel van,itt található: http://pbetti30.blogspot.hu/2015/08/makos-mascarpones-sutemeny.html
A tészta ugyanaz csak növeltem a tészta adagot :)

Hozzávalók a tésztához:

6 db M-es tojás
6 evőkanál cukor
6 dkg rizsliszt (vigyázat ez már dkg és nem evőkanál)
12 dkg darált mák
30 dkg tisztított,reszelt alma (nagy lyukú reszelőn reszelve)
1 teáskanál sütőpor (kb 4 gr)
reszelt citromhéj

Krém:

25 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
6 dl tej
2 csomag vanília puding (most Haas volt)
2 ek darált mák


Tetejére:

10 dkg Tibi étcsoki
2 ek kókuszolaj


A tojások fehérjét kemény habbá verjük robotgéppel,majd a cukrot is apránként hozzákeverjük még mindig robotgéppel,ezután a tojások sárgáját egyesével és még mindig nem kapcsoljuk ki a gépet :) ha ez mind megvan akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a liszttel,sütőporral elkevert mákot majd a reszelt almát és a citromhéjat. 25*35 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 percig sütjük (sütőfüggő). Ha picit kezd barnulni a teteje akkor már jó.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben,a margarint a porcukorral kikeverjük majd mehet hozzá a mák és a kihűlt puding.
A kihűlt tészta tetejére simítjuk majd olvasztott csokival vonjuk be.Én nem vízgőz felett olvasztom a csokit hanem egy kis üveg vagy kerámia tálkába tördelem a csokit,hozzáadom az olajat és kb 15 mp re beteszem a mikróba,majd kiveszem és jól elkeverem a csokit míg fel nem olvad és szép fényes nem lesz.Az olaj felmelegszik annyira hogy megolvassza a csokit és a tálka is átmelegszik.Nem szabad sokáig melegíteni mert akkor csomós lesz.
Hűtőbe tesszük míg a csoki meg nem dermed rajta :)










2 megjegyzés:

  1. Szia Betti! Ez a sütid is nagyon szép lett, látszik rajta, hogy milyen habkönnyű, ki fogom próbálni :)
    A rizsliszt, amit használtál, fehér rizsből van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zita :) Igen könnyű és nagyon finom sütemény.
      A rizsliszt az fehér rizsből van de nem én csinálom hanem így veszem. Lehet venni barna rizslisztet is ha az jobb lenne neked :)

      Törlés