2015. augusztus 3., hétfő

Mekis forró almáspite



A minap belefutottam valahogy a neten a receptbe,de nem tudom már,hogy mit kerestem,de nem ezt az tuti.Eddig eszemben sem volt ez az almáspite pedig nagyon szerettem mikor még nem voltam lisztérzékeny :( Motoszkált az agyamban,hogy elkészítsem,a mai nap meg is történt.Nagyon finom lett,majdnem olyan mint az igazi :) és nem utolsó sorban tojás és tejmentes is.
A receptet Csiperke blogján találtam.
A hozzávalókat pontosan mértem,mert persze GM nem olyanok az arányok.
Én így készítettem:

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg Nutri free mix per pane liszt
16 evőkanál víz ami 160 ml-el volt egyenlő (mértem)
5 evőkanál kókuszolaj
Sót elfelejtettem tenni bele :) fél teáskanállal mehet bele

Töltelék:

2 közepes alma (30 dkg alma tisztán)
1 evőkanál citromlé
4 evőkanál cukor
kevés fahéj
1 dl víz
1 evőkanál (17 gr) főzős vaníliás pudingpor
30 ml víz

A tészta hozzávalóit összegyúrtam,közepesen kemény tésztát kaptam.Pihentettem míg a töltelék elkészült.(nem hűtőben)
A töltelékhez az almát megtisztítottam,kockáztam és az 1 dl vízzel,citromlével,cukorral és fahéjjal feltettem főni,nem sok idő kell neki,forrás után még kb 5 perc majd a pudingport elkevertem a 30 ml vízzel és besűrítettem az almát.kb 1 perc múlva mikor jó sűrű lehúztam a tűzről és kihűtöttem.
A tésztát 8 egyenlő részre osztottam,téglalap alakúra (próbáltam) nyújtottam,egyik oldalára tettem a tölteléket,másik oldalát ráhajtottam jól lenyomkodtam a széleit hogy ne folyjon ki a töltelék sülés közben.Forró olajba tettem.Nekem púposodott a tészta érdemes többször is megfordítani.













6 megjegyzés:

  1. Most sütöttem meg, nagyon fincsi, ezt eszi az egész család :) Nekem valamiért fehér maradt sütés után, és kemény is, de azért el fog fogyni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanezekkel a lisztekkel csináltad? lehet hamar vetted ki...nekem is ropogós volt de ahogy állt puhult.

      Törlés
  2. Szia Betti! A kókuszolajat mivel lehet helyettesíteni?

    VálaszTörlés
  3. Másik márkájú lisztem volt csak itthon, sajnos azzal nem sikerült a hajtogatás -nyújtani is nehezen lehetett, de elkészítettem a töltelékkel pitének (olyan amerikai típusúnak) és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohh sajnálom hogy a mekis nem sikerült. Nem mindegy milyen lisztet használunk. Nem tudom milyen volt neked a tészta állaga. Szerintem azzal is meg lehetett volna csinálni:)

      Törlés