2015. augusztus 20., csütörtök

Pásztorpite



A neve kicsit megtévesztő,nem sütemény :)
Angol egytálétel. A receptet Citromhabnál láttam,ugyanúgy készítettem csak dupla adaggal.Nagyon finom lett :)

Hozzávalók a raguhoz:

1 kg darált hús
2 db nagyobb sárgarépa
30 dkg zöldborsó
1 kis üveg Dawtona paradicsompüré
2 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj

őrölt bors,pirospaprika,ételízesítő
1/2 kávéskanál szárított kakukkfű

A krumplipüréhez:

1 kg krumpli (tisztítva mérve)
2 dl tej
10 dkg vaj


A tetejére:

15 dkg reszelt sajt

A hozzávalókból ragut készítünk,majd egy jénai edénybe tesszük az aljára mindet,a krumplipürét is a szokásos módon elkészítjük és a ragu tetejére simítjuk, majd jól megszórjuk reszelt sajttal.180 fokos sütőben én kb fél órát sütöttem míg aranysárga színe lett.







 Ez a kép már másnapos állapotban van,mert frissen esett össze tálalásnál.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése