2015. augusztus 20., csütörtök

Pogácsa



Eddigi próbálkozásaim közül ez a pogácsa hasonlít legjobban a búzáshoz.Szerintem ízre teljesen,meg is lepődtem,állagra egy nagyon kicsivel omlósabb.Nem hullik atomjaira,nem így kell érteni,hanem csak egy kicsit.Amikor sült akkor is a jól ismert búzás illat lengte be a konyhát.
A recept egy régi búsás recept amit kicsit átalakítottam a következőképpen:

Hozzávalók:

14 dkg Mester Család Házi kenyérliszt (ennyi volt itthon)
14 dkg Mester Család süteményliszt (ennyi volt a felbontott zacskóban,de elég is volt),ez a liszt nem édes,használható sós süteményekhez is.
1 evőkanál tejföl
10 gr só
5 gr cukor
0,5 dl tej
12,5 dkg puha Rama
1 tojás ( S-es méret)
1/2 csomag szárított élesztő vagy 13 gr friss

Tetejére:

Sajt
Egész tojás

A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük,összekeverjük kanállal,majd hozzátesszük a többi hozzávalót,és tésztát gyúrunk belőle.Hagyjuk 1 órát meleg helyen pihenni letakarva,én csak a konyhában hagytam.Nagyon nem kelt meg.Rizslisztezett szilikon lapon kinyújtottam ujjnyi vastagra,késsel berácsoztam a tetejét,pogácsaszaggatóval kiszaggattam, és a két tenyerem élével kicsit megsodortam,hogy magasabb legyen (képen látható).
Tepsibe helyeztem őket,megkentem egész tojással és reszelt sajttal szórtam,majd előmelegített 180 fokos sütőben sütöttem kb 20 percet,míg ilyen szép aranysárga színe lett.
30 db lett ebből az adagból.











2 megjegyzés: