2015. szeptember 20., vasárnap

Zsömle Mester Család Házi kenyérlisztből



Az eddigi legeslegjobb zsömle amit sütöttem :) Végre nem terült el hanem felfelé nőtt.Az hogy a kétszeri kelesztésnek köszönhető e vagy a kenyérlisztnek ,nem tudom de csúcs szuper lett :)
A kenyér viszont nem sikerül ebből a lisztből,mert hatalmasra nő és szétnyílik :(
A zacskón lévő receptet használtam csak még kiegészítettem burgonyapehellyel valamit több vízzel és olajjal csináltam.
Én így készítettem:

Hozzávalók:

250 gr Mester Család Házi kenyérliszt
15 gr burgonyapehely
5 gr cukor
5 gr só
Fél csomag Budafoki szárított élesztő (vagy 12 gr friss)
2,6 dl meleg víz
2 ek olaj

A száraz hozzávalókat egy tálba tettem,majd kanállal összekevertem.Ezután tettem bele az olajat és a vizet.Robotgép dagasztószárával jól kikevertem és letakarva a tálba pihentettem kb 20 percet.Azért csak ennyit, mert nagyon gyorsan kelt pedig még csak meleg sem volt.Ezután vizes kézzel zsömléket formáztam belőle,6 db-ot.Tepsibe tettem és ismét kelesztettem.Kb 30 percet.Ezután olajjal kentem és előmelegített 180 fokos sütőben sütöttem kb 35 percet.













3 megjegyzés:

  1. Szia, a kenyérsütésnél használj inkább hideg vizet. Valószínűleg azért nyílik szét, mert megszárad a teteje és nem engedi tovább nőni a tésztát. Sütés előtt fújd be vízzel, mi literes virágpermetezőt használunk erre. A zsömik brutál jól néznek ki, az átgyúrás után csodásan egyenletes a bélzetük.

    VálaszTörlés