2015. október 31., szombat

Hamis tiramisu



Hamis,mert nem hasonlít az igazira :) csak egy kicsit :) Azért mert nem babapiskótából készült,a mascarpone mellett van benne vajkrém is és tartalmaz rumaromát is :)
Van már nekem Tiramisu a blogon és ez is hasonlóan készült.

Hozzávalók:

Piskótát készítünk 5 tojásból a szokásos módon és 25*35 cm-es tepsiben kisütjük.
Én a piskótát sütőpor nélkül készítem (5 tojás,5 ek kristálycukor,5 ek rizsliszt)
A tojásfehérjét felverjük keményre majd mehet hozzá apránként a cukor  ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet.
25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk majd beleöntjük a tésztát és előmelegített 180 fokos sütőben sütjük kb 20-30 percig.

25 dkg Mascarpone sajt
25 dkg natúr vajkrém
2 tojás
20 dkg porcukor
2 csomag vanília
8 dl habtejszín (vagy Hulala növényi tejszín)
4 csomag habfixáló (csak akkor kell ha nem Hulalával készül mert ahhoz nem kell)
2 dl tej
1 dl feketekávé
1/2 üveg rumaroma

A tejszínhabot keményre verjük a habfixálóval.
A mascarpone-t a vajkrémmel,a tojással,vaníliával és a porcukorral kikeverjük majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A tejet a kávéval és a rumaromával elkeverjük.

Elkészítése:
Egy 31*22 cm-es edénybe,tepsibe (bármi ami jó lesz erre a célra és kisebb a mérete mint amiben a piskóta sült) beletesszük a csíkokra vágott piskóta felét majd meglocsoljuk a kávával,óvatosan mert ez a piskóta jobban szívja a folyadékot mint a babapiskóta,ezért nem is kell forgatni benne mert csak szétázna.Mehet rá a krém fele,majd megint piskóta amit szintén locsolunk kávés tejjel,majd a maradék krém.Natúr kakaóporral jól szórjuk meg. Hűtőbe tesszük.Ezzel nem kell másnapig várni,már aznap fogyasztható :)








4 megjegyzés:

  1. Szia Betti! Érdeklődni szeretnék, hogy általában Te milyen Hulalát használsz? A boltok polcain megtalálható a gm Hulala (kék dobozos) is, bár az eredetin sem látok gluténtartalmú összetevőt. Sok olyan termék van, aminek az összetevői között nem szerepel glutén, és sok mindenki használja, én meg mindig parázok, hogy ártok vele. A hároméves fiam gluténérzékeny, nemigen jelzi, ha kis tünete van valamitől. Márti

    VálaszTörlés
  2. Szia. Én nem használok Hulalát, nem szeretem az ízét. Habtejszínt használok. De egyébként GM a hulala :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A habtejszín nekem mindig olyan nehéz dolog. Csak akkor tudom felverni, ha fagyasztóban hűtöm előtte, s az edényt, keverőszárat szintén behűtöm. De ilyenkor is tartok tőle, hogy másnapra összeesik.

      Törlés
    2. Hűteni kell igen,de simán fel lehet verni de én is csak habfixálóval tudom és az nem esik össze több nap után sem.

      Törlés