2015. november 6., péntek

5 perces fánk Il Pane di Anna lisztből



A tegnapi finom (ma is puha) kenyér után 5 perces fánkot sütöttem szintén az új Il Pane di Anna kenyérlisztből melyet a Gelutén Import Kft.-től kaptam.Most sem csalódtam a lisztben :)
Van már nálam ilyen fánk recept ( ami a Nosaltyról van) csak más lisztből és most egy kicsit változtattam az arányokon.

Hozzávalók:

25 dkg Il Pane di Anna új nyújtható kenyérliszt
2 vanília cukor
1 csomag sütőpor
150 g natúr joghurt
2 db L es tojás

Robotgéppel kikeverjük,kanalazható,de nem folyós tésztát kaptam.
Olajat melegítettem majd kanállal diónyi vagy kicsit nagyobb (ahogy sikerült) halmokat tettem a forró olajba.Figyelni kell nehogy megégjen,ha aranysárga akkor megfordítjuk és a másik oldalát is szép sárgára sütjük.15 db fánkot kaptam.
Én baracklekvárral tálaltam :) és porcukorral szórhatjuk a tetejét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése