2015. november 9., hétfő

Habcsókos linzer glutén és tejmentesen



A receptet tegnap láttam a Gabriella kalandjai a konyhában oldalon :) ma volt egy kis időm és gondoltam kipróbálom :) nagyon finom lett és az a lekvár a habbal nagyon sokat dob rajta.
Én így készítettem el:

Hozzávalók kb 38 db-hoz:

25 dkg Il Pane di Anna süteményliszt
15 dkg Liga
2 tojássárgája
2 dkg porcukor

A habcsókhoz:

2 tojásfehérje
20 dkg porcukor (azért ennyi,mert 15 dkg-nál híg volt a hab,de ha valakinek 15 dkg-nál kemény a hab akkor nem kell már bele több)

+Sűrű baracklekvár

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük míg a habot készítjük.
A habhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük majd óvatosan (kanalanként) hozzákeverjük a porcukrot még mindig robotgéppel.Ha kész habzsákba töltjük.
A tésztát vékonyra (kb 4-5 mm) nyújtjuk rizslisztezett nyújtólapon (nekem szilikon van),kiszaggatjuk, tepsibe tesszük és mindegyik tésztára teszünk egy kávéskanálnyi lekvárt majd arra jön a hab.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 15 percig sütjük.
Én a második tepsinél a habba kevertem 5 evőkanálnyi darált diót :)














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése