2016. január 3., vasárnap

Bagett Mester Család Házi kenyérlisztből



A bagettet ugyanúgy csináltam mint a zsömlét (ami eddig a legszebb lett) ,ami itt megtalálható nálam: http://pbetti30.blogspot.hu/2015/09/zsomle-mester-csalad-hazi-kenyerlisztbol.html
Mivel nekem nincs bagettsütő formám,így a jól bevált papírtörlő gurigához nyúltam mint mindig :)

A zacskón lévő receptet használtam,csak még kiegészítettem burgonyapehellyel valamit több vízzel és olajjal készítettem.
Én így készítettem:

Hozzávalók:

250 gr Mester Család Házi kenyérliszt
15 gr burgonyapehely
5 gr cukor
5 gr só
Fél csomag Budafoki szárított élesztő (vagy 12 gr friss)
2,6 dl meleg víz
2 ek olaj (20 gr volt)

A száraz hozzávalókat egy tálba tettem,majd kanállal összekevertem.Ezután tettem bele az olajat és a vizet.Robotgép dagasztószárával jól kikevertem és letakarva a tálba pihentettem kb 30 percet.Azért csak ennyit, mert nagyon gyorsan kelt pedig még csak meleg sem volt.Ezután vizes kézzel bagetteket formáztam belőle,6 db-ot.Tepsibe tettem a formákat melyek alufóliával voltak körbevonva és sütőpapír volt még benne,ismét kelesztettem kb 30 percet.Ezután olajjal kentem és előmelegített 180 fokos sütőben sütöttem kb 35 percet.
Mindenképpen kell a dupla kelesztés,ugyanis ha csak a formázás után kelesztenénk akkor hatalmasra nőne és eldeformálódna a kifli.A kenyérrel így jártam,azóta csak duplán kelesztek ebből a kenyérlisztből.Tapasztalatom szerint a dupla kelesztésnél veszít az "erejéből" :)) így viszont baromi finom pékárut lehet készíteni.









2 megjegyzés:

  1. Köszi m a receptet ez bizony nekünk is bejött Ajánlom minden lisztérzékenynek . Érdemes volt kiprobálni Én tejjel helyettesítettem a vizet udv Zsuzsa

    VálaszTörlés