2016. július 7., csütörtök

Sajtos perec



A jól bevált sajtos rúd az igénytelen sajtos rúd,ahogy én hívom :) tésztájából készítettem ezt a perecet. Azért igénytelen,mert a tésztája nem igényel semmiféle törődést,nem kell keleszteni,pihentetni,babusgatni :) csak gyúrni,formázni és sütni :)
Most Il Pane di Anna nyújtható kenyérlisztet használtam hozzá.Tökéletesen működött ezzel a liszttel is.Ebben a perecben az a jó hogy nem kell hűtőben tárolni,könnyen lehet szállítani és sokáig eláll,akár 2 hétig is,próbáltam :)

Hozzávalók:

25 dkg Il Pane di Anna nyújtható kenyérliszt (Innen:egészségmarket)
6 dkg margarin
6 dkg sertés zsír
6 dkg reszelt sajt ( +még a tetejére is valamennyi)
1/2 csomag sütőpor
1 ek tejföl ( 30 gr)
1 tk só (5 gr)
1 tojás

Gyúrjuk,nyújtjuk kb 1 cm vastagra,perec szaggatóval kiszaggatjuk,a tetejére reszelt sajtot szórunk és sütjük.180 fokon alsó felső sütéssel 15 percet.Régi gázos tűzhelyemben 25 perc volt,tehát sütőfüggő.Látni a színén ha jó,ne égjen meg az a lényeg.
32 db perec lett ebből az adagból,plusz 3 db rúd,azt már nem tudtam szaggatni perecnek.














2 megjegyzés:

  1. Szia! Milyen liszttel próbáltad még ezt a receptet? Schar MixB vagy Glutenix fehér kenyér liszttel is jó lehet? Válaszod előre is köszönöm! Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Adri :) schar B liszt jó lesz hozzá tuti. Én azzal nem próbáltam de már más Igen. De a glutenix is jó lesz amúgy. Nyugodtan csináld amelyikkel akarod :)
      Üdv:Betti

      Törlés