2017. január 20., péntek

Tiramisu


Ez nem az az igazi Tiramisu amit az olaszok csinálnak,de szerintem finomabb :) Én/Mi ezt szeretjük.
Először is nekem babapiskótát kellett hozzá gyártani,mert lehet ugyan kapni (kevés helyen) a boltban,de nagyon drága.Sokkal olcsóbban sütöttem 40 db piskótát.
Babapiskóta recept itt:http://pbetti30.blogspot.hu/2015/02/babapiskota.html


Hozzávalók:

25 dkg Mascarpone (én sokszor natúr vajkrémmel csinálom)
1 tojás (ha valakit zavar a nyers tojás akkor elhagyható)
15 dkg porcukor
1 csomag vanília
6 dl habtejszín (vagy Hulala növényi tejszín)
3 csomag habfixáló (csak akkor kell ha nem Hulalával készül mert ahhoz nem kell)
2 dl tej
1 dl feketekávé
1/2 üveg rumaroma

A tejszínhabot keményre verjük a habfixálóval.
A mascarpone-t a tojással,vaníliával és a porcukorral kikeverjük majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A tejet a kávéval és a rumaromával elkeverjük,ebbe forgatjuk a piskótákat.Gyorsan szívja ez a piskóta a folyadékot,pár másodperc.Vigyázni kell szét ne ázzon.
Egy edénybe,tepsibe (bármi ami jó lesz erre a célra) beletesszük a tejeskávéba forgatott piskótákat,majd mehet rá a krém fele,ezután megint kávéba forgatott piskóta majd a maradék krém.Hűtőbe tesszük pár órára.
Natúr kakaóporral szórjuk a tetejét és tálaljuk.
A tepsi mérete 18x24 cm.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése