2017. április 20., csütörtök

Túrós kuglóf


Sosem csináltam még kuglófot :) Tavaly mentettem el ezt a receptet egy Facebook csoportból (csak az látja aki tag), mert  nagyon megtetszett kép alapján. Ha valaki nem tag a csopiban,itt megtalálja az eredeti receptet.
Nagyon nagyon finom lett,nem olyan mint egy kelt kalács,hanem inkább omlós,olyan gyümölcskenyér fajta,bár azt sem ettem még,de így képzelem el képek alapján mint ez a kuglóf :))
Rizslisztet használtam és pár módosítást is végeztem,pl tettem bele citromlevet és kandírozott gyümölcs és gyümölcshéjat. Bio citrom most nem volt itthon,de ha van akkor teszek bele reszelt citromhéjat is.

Így készítettem:

Hozzávalók:

250 gr rizsliszt (innen:egészségmarket)
250 gr puha vaj vagy margarin
250 gr túró (félzsíros volt)
csipet só
2 egész M-es tojás
15 gr frissen facsart citromlé
160 gr porcukor
1/2 csomag sütőpor (6 gr)
100 gr kandírozott gyümölcs (Lidlből)

A puha vajat robotgéppel kikevertem a tojással és a porcukorral,majd hozzákevertem a citromlevet és a sót is.Ha jó habos akkor hozzátettem a túrót és tovább kevertem a géppel.Ezután a lisztet kevertem hozzá a benne elkevert sütőporral végül a kandírozott gyümölcsöt is hozzákevertem fakanállal.
Szilikon kuglóf formába kanalaztam (sűrű a tészta) és előmelegített 180 fokos sütőbe tettem alsó felső sütésre állítva 50 percre (az eredeti recept ennyit ír) ,de miután letelt én úgy láttam jónak ha még 10 percre visszateszem (tűpróba volt),de persze ez mindig sütőfüggő és forma függő is lehet,nekem inkább a magasabb forma van.Egy alacsonyabb szélesebb formában kevesebb is lehet a sütési idő.Kicsit kezdett megégni a teteje,de muszáj volt visszatenni még,féltem hogy nem sült meg eléggé.
Miután megsült hagytam a formában hűlni valamennyi ideig, majd egy tányért helyeztem a tetejére és megfordítva a kuglóf formát kiborítottam a tányérba a süteményt.
Nehezen,de várni kellett még míg hűl annyit,hogy fel tudjam vágni :))










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése