2018. március 17., szombat

Toffifee torta névnapra


Gyermekem névnapjára készült ez a finomságos torta.Sajnos sok időm nem volt rá,de nagyon finom lett.

Hozzávalók a piskótához:

3 L-es tojás
3 evőkanál ( 90 gr) kristálycukor
3 evőkanál ( 90 gr) Schar mix it liszt szitálva (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.
15 cm átmérőjű formába tesszük úgy hogy az aljára vágtam egy kerek lapot sütőpapírból majd beleöntöttem a tésztát és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Schar mix it lisztet most próbáltam először piskótához és nagyon jó lett,szerintem jobb mint a rizslisztes változat.Nem az íze miatt hanem az állaga,szebben 3 felé tudtam vágni a piskótát.

Krém:

500 gr Mascarpone
2 dl habtejszín (nem Hulala,én nem szeretem a növényi tejszínt)
1 csomag Dr Oetker habfixáló
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
300 gr Nutella

A mascarponet a Nutellával habosra keverni.
A habtejszínt a habfixálóval keményre felverni.
A mascarpones krémhez keverjük a Zselatin fixet végül a felvert tejszínt,de itt már a robotgép legalacsonyabb fokozatával kevertem kb 1 percig,ne nagyon törjön a hab.

A piskótát 3 felé vágtam,a krémet is 3 felé vettem.Megtöltöttem a lapokat és a harmadik adag krémmel pedig a torta oldalát vontam be és a tetejét díszítettem.
Az oldalára olvasztottam Tibi étcsokit és habzsákba téve pici lyukat vágtam rá és rácsurgattam a torta oldalára,hűtőbe tettem dermedni, majd csak azután díszítettem a tetejét amikor a csoki megdermedt.
Toffifee-t tettem a krémre DE...!!! itt vigyázni kell,én sem tudtam,hogy a krém oldja a toffit.Előző este készített tortára tettem a bonbonokat és másnap reggelre a toffi-k alja "elolvadt" :( úgyhogy ezt csak a tálalás előtt tegyük rá :) ezt is tudjuk legalább...









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése