2018. április 23., hétfő

Grízes torta tojás nélkül


Kaptam egy doboz Orgran vaníliás piskóta tortaalapot. Úgy gondoltam,hogy most tojás nélkül próbálom ki,bár nekünk nem gond a tojás,de sok embernek igen.Erre van a tojáshelyettesítő,melyet most használtam a tortához.
A piskótát a dobozon található leírás alapján csináltam,de csak fél adagból.

Hozzávalók:

185 gr Orgran vaníliás tortaalap
30 gr kókuszzsír
82,5 gr víz
1 db tojás vagy helyette az Orgran tojáshelyettesítő melyet megfelelően el kell készíteni (3 gr Orgran tojáshelyettesítő + 30 gr víz összekeverve)

A hozzávalókat tálba tesszük és robotgéppel kb 4 percig magas fokozaton eldolgozzuk. Ezután én egy 15 cm átmérőjű tortaformába tettem,melynek az aljára egy 15 cm átmérőjű sütőpapírt tettem. 180 fokos előmelegített sütőbe alsó felső sütésen 30 percig sütöttem.Tűpróba!!

Krém:

4 dl tej
100 gr rizsdara
4 db süssina tabletta vagy 50 gr cukor
100 gr teavaj
50 gr porcukor

A tejet felforraltam 4 db süssina tablettával, majd hozzátettem lassan öntve a rizsdarát és addig főztem amíg a gríz "puffogni" kezdett és besűrűsödött.A teavajat habosra kevertem a porcukorral és a kihűlt grízzel összekevertem.
A kihűlt piskóta tetejére kentem,olvasztott étcsokival díszítettem és a tetejére a Lidlben kapható mandula krokant-t tettem. De bármivel lehet díszíteni.
Összességében a véleményem a piskótáról: kicsit sűrűbb,tömörebb mint a normál piskóta,tojással lehet másabb lenne az állaga,de egyébként nagyon finom :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése