2018. június 15., péntek

Ballagási torta sárgabarackos mascarpones krémmel


Ismét ballagás,csak most általános iskolai :)
Ki is tudtam próbálni a két napja érkezett cukorcsipke mintázót is :)
Ez a torta nagyon nagyon finom lett,még nem csináltam sárgabarackos krémet,de húú nagyon jó :)

3 db 3 tojásos piskótát sütöttem.Tehát 9 tojásból összesen.

Hozzávalók egy piskótához,25 cm-es tortaformához:

3 L-es tojás
3 evőkanál ( 90 gr) kristálycukor
3 evőkanál ( 90 gr) Naturbit barna rizsliszt szitálva (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.
25 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!

Krém:

750 gr Mascarpone
200 gr porcukor
3 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
550 gr összeturmixolt sárgabarack (ha jó édes a barack akkor kevesebb cukor is elég,nekem savanykás volt még a barack)

A mascarponét kikevertem a porcukorral,majd hozzákevertem a turmixolt sárgabarackot,itt még lágy volt a krém, hozzáadtam apránként a 3 csomag zselatin fixet és hűtőbe tettem legalább 30 percre.
Megtöltöttem a piskóta lapokat.A tetejére nem kell krém, oda majd vajkrém megy.
HŰTJÜK.

Vajkrém a torta kenéséhez a fondant alá:

200 gr teavaj
200 gr porcukor
Habosra keverni.

Fondant:

Kiskuktától ismét.

1 ek Lucullus étkezési zselatin (10 gr)
6 ek víz (70 gr)
1 ek (15 gr)  margarin vagy vaj (most kókuszzsírt használtam)
2 ek méz (50 gr)
porcukor szitálva, amennyit felvesz, Sweet family porcukor a legjobb (nekem kb 800 gr volt)

A vízben a zselatint felforrósítjuk,majd a vajat vagy margarint és a mézet hozzákeverjük és addig kavarjuk míg elolvad a vaj.Ezután a porcukor kb feléhez adjuk és elkeverjük majd fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot,míg nyújtható masszát kapunk.Eleinte ragadni fog,de aztán jól formázható lesz.Én ezt általában 1-2 nappal hamarabb csinálom meg,de most frissen készítettem el.

Szükség lesz még ételfestékre.
A rózsákhoz Smartflex flowert használtam. Álom vele dolgozni.
A cukorcsipkepor innen.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése