2017. július 5., szerda

Sajtos pufi,sajtfánk


Eeeezzzz valami brutál finom lett :)
Egy főzős csopiban láttam meg ezt a receptet,mely eredetileg innen van. Kicsit módosítottam rajta.
De hogy ez mennyire finom...:) illata és íze mint egy sajtos pogácsa,de...pihe puha :) és lukacsos belsejű :) Sokan kóstolák és mindenkinek nagyon ízlett.Most Orgran kenyérlisztet használtam.
Ez lényegében egy égetett tészta,mint a képviselőfánk,vagy a profiterol,de ebbe még van sajt is.
A eredeti receptben golyókat kell formázni,na nekem ahhoz lágy volt a tészta és inkább habzsákba tettem és úgy formáztam.

Hozzávalók:

2,5 dl tej
5 gr himalája só (Innen:egészségmarket)
3 egész M-es tojás
160 gr Orgran kenyérliszt (innen:egészségmarket)
80 gr teavaj (margarin és kókuszzsír is jó)
200 gr reszelt trappista sajt

A tejet a sóval felforraljuk,majd a vajat beletéve addig kevergetjük míg a vaj el nem olvad.Ezután a lisztet is beletesszük és addig keverjük gyors mozdulatokkal,míg a tészta el nem válik az edény falától.Ez nem sok idő.2-3 perc.Vigyázni kell le ne égjen.Majd a tűzről levéve a tojásokat egyesével belekeverjük a tésztába.Hűlni hagyjuk.Majd a reszelt sajtot is hozzákeverjük a hideg masszához. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A masszát habzsákba tettem és a diónál nagyobb halmokat nyomtam a sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol.
200 fokon 10 percig majd 180 fokon ismét 10 percig sütöttem.A sütő ajtót nem szabad kinyitni.
Nekem ez a 20 perc elég volt,de ez sütőfüggő lehet.A színén láttam,hogy már jó.
Én nem kentem tojással a tetejét,felesleges mert így is szép színe lett,és lágy is volt a tészta ahhoz ,hogy kenegessem.
Próbáljátok ki,megéri :)











19 megjegyzés:

  1. Ezt az Organ nevű lisztet nem ismerem. Lehetne valami mással helyettesíteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsanna, igen lehet más gm lisztet használni :)

      Törlés
    2. Kedves Zsuzsanna, igen lehet más gm lisztet használni :)

      Törlés
  2. Hálásan köszönöm az ötletet és így a mindennapokban nem lesz olyan egyhangú a sütésem !Nagyon jól néz ki !

    VálaszTörlés
  3. Szia, lehet tejet helyettesíteni, vmilyen növényi tejjel? Mandula, rizs... Köszi előre is, Olgi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Szia. Én úgy gondolom hogy simán lehet. De a sajtot hogy akarod helyettesíteni akkor. A Violife növényi sajt szerintem nem jó bele.

      Törlés
    3. Szia. Én úgy gondolom hogy simán lehet. De a sajtot hogy akarod helyettesíteni akkor. A Violife növényi sajt szerintem nem jó bele.

      Törlés
  4. Szia Betti! Ma Schar B-ből megsütöttem a sajtos pufikat. A recept ezzel a liszttel is tökéletesen működik, az eredmény tényleg mennyei:-)! Nagyon köszönöm a receptet:-)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kata:) köszönöm a visszajelzést. Örülök, hogy neked is sikerült és ízlik. Szép napot :)

      Törlés
  5. Great. I like this. Thank you so much for your tips

    VálaszTörlés
  6. Fantastic!!! A fireplace in a master bath, what a luxury.

    VálaszTörlés
  7. Defiantly it's a spicy cake and there is now doubt . I have eaten this type cake before .

    VálaszTörlés
  8. Sajnos a sütőm a régi fajta, nem üveges az ajtaja. De megpróbálom,hátha sikerül.

    VálaszTörlés
  9. Simply wish to say the frankness in your article is surprising.Thanks for sharing.

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés