Szülinapra készítettem :)
Hozzávalók a piskótához,két 22 cm-es formához:
7 db M-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr barna rizsliszt
105 gr Schar mix B kenyérliszt
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melyeknek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk így lesz 4 lap.
7 db M-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr barna rizsliszt
105 gr Schar mix B kenyérliszt
A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melyeknek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk így lesz 4 lap.
Eper zselé:
800 gr eper
30 gr Lucullus étkezési zselatin
150 gr hideg víz
A hideg vízbe beleöntöm az étkezési zselatint és hagyom duzzadni.
Az epret össze turmixolom és fel teszem melegedni.Ha felforr leveszem a tűzről.20 perc múlva hozzá adom a megduzzadt zselatint és elkeverem,míg a zselatin elolvad.Hűtöm amíg az eperzselé kihűl és valamennyire elkezd keményedni.
Krém:
500 gr laktózmentes mascarpone
150 gr porcukor
2 dl laktózmentes habtejszín (nem kell felverni)
3*150 gr laktózmentes natúr joghurt
2 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
2 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix
A mascarponet kikeverjük a porcukorral és a folyékony habtejszínnel,majd ha az eper kihűlt, akkor a kettőt összekeverjük, hozzáadjuk a joghurtot is és az expressz zselatin fixet, lágy lesz még a krém, ezért hűtjük.Hűtőben meg fog dermedni.
3 felé vesszük a krémet. Megtöltjük a tortát.
Én tortagyűrűben állítottam össze a ,mert így nem folyt ki a krém.Hűtöttem pár órát,ekkorra nagyon jól megdermedt a krém a tortában és jól lehetett burkolni.
Vajkrém:
325 gr laktózmentes teavaj
325 gr porcukor
3 felé vesszük a krémet. Megtöltjük a tortát.
Én tortagyűrűben állítottam össze a ,mert így nem folyt ki a krém.Hűtöttem pár órát,ekkorra nagyon jól megdermedt a krém a tortában és jól lehetett burkolni.
Vajkrém:
325 gr laktózmentes teavaj
325 gr porcukor
pici Fractal zöld és fekete ételfesték
Habosra keverjük először festék nélkül,majd veszünk ki belőle kevés krémet a többibe fekete festéket teszünk,de nem sokat,így lesz szürke a színe körbekenjük a tortát.Hűtjük.
A maradék krémhez még tettem fekete festéket,díszítéshez használtam fel, a fehér félretett krém egy részébe zöld festéket tettem,azt is a díszítéshez használtam,plusz a maradék fehéret is.Hűtjük.
A macaronokat a Macaron Paradise pihentetés nélküli francia macaron receptjét használtam,annyi változtatással, hogy én 110 fokon sütöttem alsó felső sütésen hőlégkeveréssel és résnyire nyitott sütő ajtónál. Az ajtót egy edényfogó kesztyűvel támasztottam ki.
A Macaron recept BebePiskóta receptje alapján készült,melyet itt megtaláltok. Annyit változtattam,hogy én 120 fokon sütöttem alsó felső sütésen hőlégkeveréssel, 14-15 percig és most nem pihentettem sütés előtt.Nekem sok volt ami a videóban van sütési idő.Úgy megég,ki kell tapasztalni. Őrölt mandulát használtam és nem mandula lisztet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése