2021. december 17., péntek

Maszatolós torta első szülinapra

 

Megmondom őszintén,hogy én nem tudtam,hogy mi az a maszatolós torta 😲 ti tudjátok? Az én fiam már elmúlt 24 éves,akkoriban nem volt divat műtermi fotózásra járni,főleg nem tortát csináltatni azért,hogy a gyerek csak a fotó kedvéért szét tudja azt kapni 😁😁 na ez a maszatolós torta. Most már ezt is tudjuk. Nem is raktam bele tölteléket,mert fotózás után úgyis a kukába landolt a torta,így csak a burkoló krémből tettem a tortába,azt is csak azért,mert a forma kialakításához kellett.

Két piskótát sütöttem. Egyet 18 cm formába, egyet pedig 16 cm-be.

Hozzávalók a piskótához ,18 cm-es formához:

5 db M-es tojás
150 gr kristálycukor
150 gr barna rizsliszt

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak szilikon spaklival keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön. 18 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 18 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 40-45 percig. Tűpróba!!!

Hozzávalók a piskótához ,16 cm-es formához:

4 db M-es tojás
120 gr kristálycukor
120 gr barna rizsliszt

Elkészítése ugyanaz mint az előző tortánál,csak 16 cm formába öntjük.

Vajkrém tölteni és morzsakabát:

325 gr teavaj
325 gr porcukor
pink fractal gél ételfesték

Habosra keverjük,kettévágjuk a piskótákat,vékonyan megkenjük őket majd egymásra helyezzük a lapokat. Alul legyen a nagyobb felül a kisebb piskóta. Faragjuk meg a tortát,úgy hogy alul kicsit befelé vágjuk mintha muffin lenne,tehát az alja legyen kisebb átmérő. Sajnos fotót elfelejtettem készíteni róla. A felső piskótát pedig alakítsuk kúposra mintha egy cup cake lenne,majd az egész tortát kenjük le a maradék vajkrémmel. Ez lesz a morzsakabát,erre megy a díszítés.

Vajkrém díszíteni:

250 gr teavaj
250 gr porcukor
Pink festék

Habosra keverni,habzsákba tesszük, melybe 1M-es díszítő csövet teszünk.Díszítjük a tortát.
Ostya pillangókkal és fondant virágokkal díszítettem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése