2015. február 20., péntek
Bögrés almás muffin
A bögre mérete 3 dl.Ezzel mértem mindent.
1 bögre Mester süteményliszt
1/2 bögre cukor
1,5 bögre apróra darabolt alma
4 gr sütőpor ( 1/3 csomag)
1/2 kk szódabikarbóna
2 tojás
1/2 bögre olaj
1 tk fahéj és egy kevés őrölt szegfűszeg
kb fél bögre darabolt dió
Tej 0,5-1 dl kb,annyi hogy ne legyen sűrű a tészta,de lehet hogy több kell bele.Ez attól függ milyen liszttel készül.
Az alma és a dió kivételével keverjük ki a hozzávalókat robotgéppel,majd az almát és a diót már csak fakanállal keverjük bele.Töltsük formába és süssük 180 fokon 40 percet kb.
Sütés után úgy tűnhet mintha nyers lenne,de nem lesz az csak az alma ahogy párolódik a tésztában olyan hatást kelt :) Nehogy ez miatt túlsüssük :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia Betti
VálaszTörlésMegsütöttem a muffint. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.
De jó örülök neki :)
Törlés