2015. február 24., kedd

Lecsós hús



Hozzávalók:

1 kg karaj csont nélkül ( én most combból csináltam,az volt itthon) szeletelve
2 üveg lecsó
5 hagyma vagy több kevesebb ki mennyire szereti hagymásan (mi igen)
só,bors,ételízesítő,pirospaprika
kb 5 cikk fokhagyma (ebből is lehet több)
olaj,rizsliszt

Először a húsokat szeleteljük majd sózzuk borsozzuk,rizslisztbe forgatjuk és mindkét oldalát hirtelen sütjük kevés olajon és kiszedjük.Ha mind megvan akkor a maradék zsíron a félkarikára szeletelt hagymát kicsit dinszteljük,majd pirospaprikával,borssal szórjuk és mehetnek vissza a húsok és a két üveg lecsó.A foghagymát is karikázzuk bele.Ételízesítővel ízesítjük még.Addig főzzük míg a hús meg nem puhul.
Nekem kicsit híg volt a lé mert tettem még hozzá vizet,hogy jó sok szaft legyen rajta ezért 3 ek rizslisztet kevés vízzel kikevertem és a végén még besűrítettem az ételt.
Rizzsel a legjobb tálalni vagy tarhonyával.
Hmmm....nagyon finom :)





5 megjegyzés: