25 dkg darált mák ( én nem daráltam le)
1 dl tej
5 tojás
15 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
reszelt narancshéj
kevés citromlé
szegfűszeg
1 üveg magozott meggy
A mákot öntsük le a felforralt tejjel és hagyjuk hűlni, hogy a mák felszívhassa a tejet. A tojás sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd keverjük bele a szódabikarbónát, szegfűszeget és a narancshéjat. Keverjük össze a forrázott mákkal, és a citromlével.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket és óvatosan forgassuk a mákos masszába. Töltsük sütőpapírral bélelt tepsibe (26*21 cm) , és bőkezűen szórjuk meg kimagozott és lecsöpögtetett meggyel. 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsül, de egy tűvel megszúrva látjuk hogy mikor kész, mikor nem ragad már rá a tészta.
Koszonom a receptet. Makdaralassal gondom volt. Finomnak latszik.Boldog karacsonyt kivanok. Agi
VálaszTörlésNem is muszáj darálni. Én sem tettem :)
TörlésBoldog karácsonyt neked is :)
Imádom a mákot és a meggyet is!Mindenképp kipróbálom!
VálaszTörlésÉn is szeretem mindkettőt :) próbáld ki tényleg finom és egyszerű.
TörlésÉn is szeretem mindkettőt :) próbáld ki tényleg finom és egyszerű.
TörlésKöszönöm a receptet, régen ezt liszttel sütöttem, de ezzel sokkal finomabb így és még egészségesebb is, na a kalóriákról ne is beszéljek
VálaszTörlés