2016. február 22., hétfő

Csirkemell sonka házilag



A receptért és az ötletért köszönet Szafinak és hogy megosztotta velünk ezt a finomságot,mely csak csirkemellből és fűszerekből áll,semmi adalékanyag :)
Sokféleképpen lehet fűszerezni,én így készítettem el:

60 dkg nyers csirkemell kockára vágva
1 teáskanál pirospaprika
kicsi őrölt bors
fél teáskanál fokhagyma granulátum
csipet őrölt kömény
2 teáskanál só

A nyers csirkemellet botmixerrel pürésítettem,majd hozzáadtam a fűszereket és jól elkevertem.
Egy olajozott tálcán rudat formáztam belőle és enyhén olajozott dupla rétegű alufóliára tettem,majd mint a szaloncukrot becsomagoltam.Tepsibe tettem és előmelegített 180 fokos sütőben 60 percet sütöttem.Kivettem,addig nem csomagoltam ki míg langyos nem lett.Szépen egyben volt a sonka,nagyon jól lehet szeletelni.
Kívülről be lehet vonni pirospaprikával is vagy ki mivel akarja,én nem tettem rá semmit :)
60 dkg nyers húsból 50 dkg kész sonka lett.








2 megjegyzés:

  1. Szia Betti!

    Lelkesen számolok be róla, hogy elkészítettem a sonkát :). Mondanom sem kell, milyen finom lett :).
    Holnap a babapiskóta receptjét fogom kipróbálni, majd szépen lassan jön utána a többi recepted is. Aztán pedig kíváncsian várom az újakat! :)
    Üdv: Ildikó

    VálaszTörlés
  2. Ezek nagyon jó hírek. Örülök neki tényleg :)

    VálaszTörlés