2018. november 2., péntek

Csokis mascarpones szülinapi torta


Kolléganőm anyukájának készítettem 70. szülinapjára :)

Hozzávalók a piskótához 25 cm-es formához:

3 db 3 tojásos piskótát csináltam (tehát 9 tojásból)

Piskóta: (3 db ilyet sütöttem)

3 db L-es tojás
3 evőkanál ( 90 gr) kristálycukor
3 evőkanál ( 90 gr) rizsliszt (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön. 25 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 25 cm es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 20-25 percig. Tűpróba!!!

Krém hozzávalók:

1000 gr mascarpone
200 gr 70%-os olvasztott étcsoki (1 evőkanál kókuszzsírral olvasztottam fel mikróban)
100 gr porcukor

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük az olvasztott de nem meleg csokit.
Kétfelé vettem a krémet és megtöltöttem a lapokat.
Tetejét és oldalát vajkrémmel vontam be.

Vajkrém a torta kenéséhez:

150 gr teavaj
150 gr porcukor

Habosra keverni.Megkenjük a torta oldalát és tetejét.HŰTJÜK.

Házi készítésű fondanttal burkoltam és díszítettem ,melyet egy facebook csoportban láttam.
Cukorcsipke az oldalára cukorcsipke porból készült.
Szükség lesz még cukorgyöngyre.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése