2020. január 11., szombat

Harry Potter-es vaníliás torta


Egy 10 éves kislány ilyet kért szülinapjára :)

Hozzávalók a piskótához,két 22 cm-es tortaformához:

7 db M-es tojás
210 gr kristálycukor
105 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
105 gr Alfa mix liszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. Kétfelé vettem a masszát és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük mindkettőt kb 25-30 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 2 felé vágjuk mindkettőt így lesz 4 lapunk.

Krém:

3 csomag Haas vaníliás pudingpor
1 liter tej
100 gr kristálycukor
500 gr Mascarpone
2 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix

A pudingot megfőztem a tejben a kristálycukorral, hűtöttem. A mascarponét kikevertem a bourbon vaníliás cukorral,a zselatin fixszel, majd hozzákevertem a kihűlt pudingot. Ha a kihűlt puding csomós lenne, akkor vagy késes aprítóban vagy botmixerrel lehet rajta segíteni és akkor nagyon szép krém lesz belőle.Én botmixerrel csináltam,mert nagyon csomós és kemény volt, és ezután kevertem a mascarponéval össze. Ha lágy lenne a kész krém, akkor tegyük hűtőbe,míg jó állaga nem lesz.
Megtöltöttem a piskóta lapokat. HŰTJÜK.

Vajkrém a fondant alá:

200 gr teavaj
200 gr porcukor
Habosra keverjük. Megkenjük a kihűtött torta oldalát és tetejét. Ismét hűtjük.

Fondanttal burkoljuk,díszítjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése