2020. május 2., szombat

Glutén-, és tejmentes főzött csokis torta


Csokis tejmentes tortát még nem csináltam,eleve tejmentes tortát sem sokszor, hál istennek nekünk nem kell tejre diétázni.
Suhajda Anita barátnőm segített nekem a receptben, amit köszönök neki,ő ugyanis tejérzékeny, ha valaki ,akkor ő tud tejmentes tortát készíteni :)) Úgyhogy az ő receptjét használtam :)

2 db 5 tojásos piskótát csináltam (tehát 10 tojásból)

Hozzávalók egy piskótához,26 cm-es formához:

5 db L-es tojás
150 gr kristálycukor
75 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
75 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 26 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 26 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk így lesz 4 lap.

Krém:

6 db M-es tojás
250 gr cukor
40 gr Tutti holland kakaópor
9 dl mandulatej
3 csomag Dr Oetker vanília puding (lehet csokis is de nekem nem volt itthon)
250 gr 70%-os étcsoki (Lidlben veszem J.D.Gross,ez tejmentes is)
250 gr Rama Laktózmentes (ez tejmentes is)

A mandulatejben megfőzzük a pudingport.Cukor nem kell bele. Hűtjük.
A tojásokat összekeverjük a cukorral és a kakaóporral,fém keverőtálba tesszük és vízgőzre rakjuk,folyamatosan kavargatva besűrítjük.Levesszük a vízgőzről,belekeverjük a 250 gr étcsokit apránként, kavargatjuk míg el nem olvad,közben vissza rakjuk pár percre a vízgőzre,2-3 perc. Majd teljesen kihűtjük. Hozzákeverjük a kihabosított Ramat és a kihűlt pudingot. A puding valószínű,hogy kemény lesz és darabos,én botmixerrel szoktam pürésíteni mindig,és azután keverem hozzá a krémhez. Egy isteni finom kémet fogunk kapni :) A margarin elhagyható belőle,de akkor kevesebb lesz a krém.Hűtjük ha van idő pár órát.
Három felé vettem a krémet és megtöltöttem a lapokat.Hűtjük ismét.

Svájci vajkrém a külső burkoláshoz:

2 db L-es tojás fehérje (75 g volt nekem)
250 gr Rama Laktózmentes (ez tejmentes is)
140 gr kristálycukor

Az elkészítése itt található:Tortautca ,viszont én nem azokkal az arányokkal dolgoztam,mint a linken,de az elkészítési módja ugyanaz. Körbekenjük a tortát,hűtjük.

Az oldalára csurgatáshoz étcsokit használtam kb 75 gr (ugyanazt mint a krémhez) ,ami maradt meg a csurgatás után, azt mini csoki és emoti formájú szilikon formába tettem,dermesztettem hűtőben,majd azt is felhasználtam a díszítéshez.
Cukorgyöngyökkel,gyümölccsel díszítjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése