2021. január 10., vasárnap

Csokis szülinapi torta

 

 
Hozzávalók a piskótához,20 cm-es formához:

6 db M-es tojás
180 gr kristálycukor
90 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
90 gr Penny kenyérliszt

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön. 20 cm-es formába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 20 cm-es sütőpapírt, előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.
 
Csokis krém:

750 gr mascarpone
200 gr 70%-os olvasztott étcsoki (15 gr kókuszzsírral olvasztottam fel mikróban)
120 gr porcukor
400 ml habtejszín (nem kell felverni)
 
A mascarponet kikeverjük a porcukorral és a tejszínnel,jó masszív krémet kapunk,majd hozzákeverjük az olvasztott, de nem meleg csokit.
Háromfelé vettem a krémet,megtöltöttem a lapokat. Hűtjük.
 
Vajkrém:

250 gr teavaj
250 gr porcukor
Ételfesték
Habosra keverjük. Körbe kenjük a tortát és ismét hűtjük.
 
Díszítéshez:
 
250 gr mascarpone
200 ml habtejszín (nem kell felverni)
30 gr porcukor
Ételfesték
 
A mascarponet kikeverjük a porcukorral és a tejszínnel,jó masszív krémet kapunk,majd hozzákeverjük a színezéket. Ez a krém bőven elég,még sok is,de a fele kevés lenne. Ha nem használjuk fel,akkor jól együk meg 😀😀
356-os számú díszítőcsövet használtam. Mutatom képen lentebb.
 
Csurgatáshoz én a Lidlben kapható J.D.Gross bourbon vaníliás fehér csokit használtam.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése