2019. szeptember 1., vasárnap

Erdei gyümölcsös torta


Egy 16 éves fiatal lány szülinapjára készítettem ezt a tortát.

Hozzávalók a piskótához,18 cm-es tortaformához:

4 L-es tojás
120 gr kristálycukor
65 gr rizsliszt (innen:egészségmarket)
65 gr Doves farm sütiliszt (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.
18 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 3 felé vágjuk.

Krém:

500 gr Mascarpone
80 gr porcukor
350 gr erdei gyümölcs

A mascarponet kikeverjük a porcukorral. A gyümölcsöt óvatosan beleforgatjuk,jó kis masszív krémet kapunk, ha nagyon sűrű lenne, akkor kevés folyékony tejszínnel lehet lazítani. Ha viszont lágy,akkor fél csomag Dr Oetker expressz zselatin fixszel lehet rajta segíteni.2 felé vesszük a krémet és megtöltjük a tortát.Hűtjük

Vajkrém a torta kenéséhez a fondant alá:

100 gr teavaj
100 gr porcukor
Habosra keverni. Megkenjük a torta oldalát és tetejét. Hűtjük.

Fondanttal vagy burkoló masszával esetleg marcipánnal burkoljuk,díszítjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése