2020. február 2., vasárnap

Mangós szülinapi torta glutén,- és laktózmentesen


Most egy olyan tortát kellett készítenem ami az ünnepeltet leginkább jellemzi :)
Ezért lett Fundamentás,mert azt csinálja és az óra,mert mindig kevés az ideje :))

Hozzávalók a piskótához,16 cm-es tortaformához:

4 db M-es tojás
120 gr kristálycukor
60 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
60 gr Alfa mix liszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan,hogy a hab ne törjön.
16 cm-es formába öntöttem,melynek aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 30-35 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.

Krém:

500 gr laktózmentes mascarpone
2 db nagy mangó ami 550 gr volt tisztítva,mag nélkül.Ebből 250 gr turmixolva,300 gr darabolva
Másfél csomag (30 gr) Dr Oetker expressz zselatin fix
50 gr porcukor

A mascarponet kikeverjük a porcukorral,majd hozzáadjuk először a turmixolt mangót,majd a daraboltat is.Lágy lesz a krém,így én tettem bele másfél csomag Zselatin fixet (30 gr) 3 egyforma részre osztjuk és megtöltjük a tortát,hűtjük.

Vajkrém a fondant alá:

150 gr laktózmentes teavaj
150 gr porcukor
Habosra keverjük. Megkenjük a kihűtött torta oldalát és tetejét. Ismét hűtjük.

Fondanttal burkoljuk,díszítjük.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése