2020. február 28., péntek

Tiramisu Szafi ripszből cukor nélkül


Pár hete már nézegettem milyen finomságokat csinálnak a ripszből/pászkából. Nekem is van itthon pár dobozzal,úgyhogy azt találtam ki,hogy tiramisut fogok készíteni belőle.Volt itthon hozzá minden,tajszín és mascarpone mindig van itthon :)))

Hozzávalók 24x17 cm-es tepsihez:

1 doboz Szafi free ripsz,14 db van benne (innen:diszkontdiéta)
500 gr mascarpone
500 ml 30%-os habtejszín
3 csomag Dr Oetker habfixáló
12 gr Szafi négyszeres erősségű édesítő (innen:diszkontdiéta) (lehet porcukor is,az kb 50 gr)

Kb 1,5 dl híg kávé (1,5 dl meleg tejben vagy vízben 1 teáskanál Nescafét keverünk el) és hozzáadunk1 evőkanál rumaromát.

Elkészítés:

A tejszínt felvertem a habfixálóval,a mascarponet kikevertem az édesítővel majd a kettőt összekevertem óvatosan.4 részre osztjuk a krémet.
A tepsibe a képen látható módon tettem a ripszeket,meglocsoltam kávéval,én elég keveset tettem, mert azt hittem elázik a lap,de nem így volt,nehezen szívta be a kávét,plusz a krémből vette el a nedvességet,úgyhogy lehet bőven locsolni,majd az egyik adag krémet elsimítjuk rajta. Majd ismét ripsz,kávéval locsolva és krém.Így folytatjuk tovább,négy réteg lesz. A negyedik adag krémet már habzsákba tettem és úgy nyomtam a tetejére,de ez nem fontos,csak így szebb volt.Kakaóporral szórtam meg és pár órára hűtőbe tettem,amíg meg nem puhul a ripsz,nekem egy éjszakát állt a hűtőben.Tökéletesen megpuhult és jól szeletelhető lett.Nagyon finom :))

Szafi reform ripsz is jó hozzá :)
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése