2020. február 29., szombat

Tiramisu torta glutén-, és laktózmentesen


Hozzávalók a piskótához,20 cm-es tortaformához:

6 db L-es tojás
180 gr kristálycukor
90 gr barna rizsliszt (innen:Diszkont diéta)
90 gr Doves farm sütiliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön.A masszát 20 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt,de csak az aljára,az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35-40 percig. Tűpróba!!
Ha kihűlt 4 felé vágjuk.Nekem 8 cm magas lett a piskóta.

Krém:

750 gr laktózmentes mascarpone
80 gr porcukor
500 ml laktózmentes habtejszín
3 csomag Dr Oetker habfixáló
kb 1 dl laktózmentes tej vagy víz is jó
1/2 üveg rumaroma
Nescafé vagy főzött kávé
Kakaópor

A tejszínhabot keményre verjük a habfixálóval.
A mascarponet a porcukorral kikeverjük ,majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. 3 felé vesszük a krémet.
A meleg tejet a kávéval és a rumaromával elkeverjük,ezzel meglocsoljuk az egyik piskóta lapot.De vigyázzunk ne ázzon el a piskóta.Én úgy szoktam, hogy zacskóba vagy habzsákba teszem a tejes kávét,vágok rá nagyon picike lyukat,és így locsolom a piskótára, így a piskóta felszíne lesz csak kávés és nem ázik el az egész lap. Megkenjük a krémmel és jól megszórjuk kakaóporral,majd megint piskótát teszünk rá és ismét meglocsoljuk kávéval majd megint krém és kakaópor,és így tovább.A legfelső lapot ne locsoljuk meg. Hűtjük.

Díszíteni:

250 gr laktózmentes mascarpone
400 ml laktózmentes habtejszín
2 csomag Dr Oetker habfixáló
15 gr porcukor

A tejszínhabot keményre verjük a habfixálóval.
A mascarponet a porcukorral kikeverjük ,majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Ezzel a krémmel kenjük körbe jó alaposan és díszítjük a tortát.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése