2020. október 29., csütörtök

Főzött csokis glutén-, és tejmentes torta

 
Hozzávalók a piskótához,22 cm-es formához:

8 db M-es tojás
240 gr kristálycukor
240 gr Schar B kenyérliszt (innen:Diszkont diéta)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal vagy szilikon spaklival keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön. Két 22 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 22 cm-es sütőpapírt és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 25-30 percig. Tűpróba!!!
Ha megsültek és kihűltek a piskóták,akkor mindkettőt ketté vágjuk így lesz 4 lap.
 
Krém:

6 db M-es tojás
250 gr cukor
60 gr holland kakaópor
1 liter mandulatej
3 csomag Dr Oetker vanília puding (lehet csokis is de nekem nem volt itthon)
250 gr 70%-os étcsoki (Lidlben veszem J.D.Gross,ez tejmentes is)
250 gr Rama Laktózmentes (ez tejmentes is)

A mandulatejben megfőzzük a pudingport.Cukor nem kell bele. Hűtjük.
A tojásokat összekeverjük a cukorral és a kakaóporral,fém keverőtálba tesszük és vízgőzre rakjuk,folyamatosan kavargatva besűrítjük.Levesszük a vízgőzről,belekeverjük a 250 gr étcsokit apránként, kavargatjuk míg el nem olvad,közben vissza rakjuk pár percre a vízgőzre,2-3 perc. Majd teljesen kihűtjük. Hozzákeverjük a kihabosított Ramat és a kihűlt pudingot. A puding valószínű,hogy kemény lesz és darabos,én botmixerrel szoktam pürésíteni mindig,és azután keverem hozzá a krémhez. Egy isteni finom kémet fogunk kapni :) A margarin elhagyható belőle,de akkor kevesebb lesz a krém.Hűtjük ha van idő pár órát.
Három felé vettem a krémet és megtöltöttem a lapokat.Hűtjük ismét.
 
Vajkrém a fondant alá:
 
250 gr porcukor
250 gr Rama laktózmentes (ez tejmentes is)
Habosra keverjük és körbekenjük a tortát,hűtjük!

Burkoljuk,díszítjük.

Most kipróbáltam a rizspapíros technikát. Ennek a lényege,hogy a rizspapírt beáztatjuk a színezékes langyos vízbe kb 2 percre,mikor már puha a rizspapír,formára tesszük.Én egy üveg kis tálkát fordítottam meg és arra tettem a rizslapot ,amelyet megformáztam a tálkán,olyanra amilyenre szeretném,hogy megszáradjon. Kb 24 óra kell neki,de lehet több is,nekem is több napot állt.De nem azért, mert nem száradt meg,hanem mert jóval hamarabb megcsináltam,mert nem tudtam hogyan viselkedik,és mikorra szárad meg pontosan 😊













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése