2017. december 18., hétfő

Linzer


Eddigi legfinomabb linzert csináltam lisztérzékeny életünk során,pedig már 15 éve csináljuk a diétát :) Annyira finom,hogy ezt ki kell próbálnotok.
Rizslisztből csináltam,de tettem hozzá Orgran gluténpótlót és őrölt mandulát. Hogy mi tette ennyire finommá azt nem tudom,de szerintem az összes hozzávaló így együtt :))
Anita receptjét használtam (már megint :)) ) csak kicsit módosítottam rajta.
Glutén-,és laktózmentes.

Hozzávalók:

170 gr rizsliszt
50 gr Orgran gluténpótló
60 gr darált mandula (Lidlből)
120 gr porcukor
1 db citrom reszelt héja
2 db M-es tojás sárgája
160 gr laktózmentes vaj (Ligával készítve tejmentes lesz)

Tésztát gyúrtam a hozzávalókból.kb 30 percet pihentettem hűtőben,majd rizslisztezett szilikonlapon kb 3 mm re nyújtottam.
Kiszaggattam majd 180 fokon 8-10 percet sütöttem.Ez sütőfüggő.Ne égjen meg.
Baracklekvárral töltöttem. Másnapra nagyon jól összeérik a tészta és a lekvár. Nem porhanyós.
28 db lett.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése