2017. július 5., szerda
Sajtos pufi,sajtfánk
Eeeezzzz valami brutál finom lett :)
Egy főzős csopiban láttam meg ezt a receptet,mely eredetileg innen van. Kicsit módosítottam rajta.
De hogy ez mennyire finom...:) illata és íze mint egy sajtos pogácsa,de...pihe puha :) és lukacsos belsejű :) Sokan kóstolák és mindenkinek nagyon ízlett.Most Orgran kenyérlisztet használtam.
Ez lényegében egy égetett tészta,mint a képviselőfánk,vagy a profiterol,de ebbe még van sajt is.
A eredeti receptben golyókat kell formázni,na nekem ahhoz lágy volt a tészta és inkább habzsákba tettem és úgy formáztam.
Hozzávalók:
2,5 dl tej
5 gr himalája só (Innen:egészségmarket)
3 egész M-es tojás
160 gr Orgran kenyérliszt (innen:egészségmarket)
80 gr teavaj (margarin és kókuszzsír is jó)
200 gr reszelt trappista sajt
A tejet a sóval felforraljuk,majd a vajat beletéve addig kevergetjük míg a vaj el nem olvad.Ezután a lisztet is beletesszük és addig keverjük gyors mozdulatokkal,míg a tészta el nem válik az edény falától.Ez nem sok idő.2-3 perc.Vigyázni kell le ne égjen.Majd a tűzről levéve a tojásokat egyesével belekeverjük a tésztába.Hűlni hagyjuk.Majd a reszelt sajtot is hozzákeverjük a hideg masszához. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A masszát habzsákba tettem és a diónál nagyobb halmokat nyomtam a sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol.
200 fokon 10 percig majd 180 fokon ismét 10 percig sütöttem.A sütő ajtót nem szabad kinyitni.
Nekem ez a 20 perc elég volt,de ez sütőfüggő lehet.A színén láttam,hogy már jó.
Én nem kentem tojással a tetejét,felesleges mert így is szép színe lett,és lágy is volt a tészta ahhoz ,hogy kenegessem.
Próbáljátok ki,megéri :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ezt az Organ nevű lisztet nem ismerem. Lehetne valami mással helyettesíteni?
VálaszTörlésKedves Zsuzsanna, igen lehet más gm lisztet használni :)
TörlésKedves Zsuzsanna, igen lehet más gm lisztet használni :)
TörlésHálásan köszönöm az ötletet és így a mindennapokban nem lesz olyan egyhangú a sütésem !Nagyon jól néz ki !
VálaszTörlésPróbáld ki nagyon finom:)
TörlésPróbáld ki nagyon finom:)
TörlésSzia, lehet tejet helyettesíteni, vmilyen növényi tejjel? Mandula, rizs... Köszi előre is, Olgi
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésSzia. Én úgy gondolom hogy simán lehet. De a sajtot hogy akarod helyettesíteni akkor. A Violife növényi sajt szerintem nem jó bele.
TörlésSzia. Én úgy gondolom hogy simán lehet. De a sajtot hogy akarod helyettesíteni akkor. A Violife növényi sajt szerintem nem jó bele.
TörlésSzia Betti! Ma Schar B-ből megsütöttem a sajtos pufikat. A recept ezzel a liszttel is tökéletesen működik, az eredmény tényleg mennyei:-)! Nagyon köszönöm a receptet:-)!
VálaszTörlésSzia Kata:) köszönöm a visszajelzést. Örülök, hogy neked is sikerült és ízlik. Szép napot :)
TörlésGreat. I like this. Thank you so much for your tips
VálaszTörlésFantastic!!! A fireplace in a master bath, what a luxury.
VálaszTörlésDefiantly it's a spicy cake and there is now doubt . I have eaten this type cake before .
VálaszTörlésSajnos a sütőm a régi fajta, nem üveges az ajtaja. De megpróbálom,hátha sikerül.
VálaszTörlésSikerült?
TörlésSimply wish to say the frankness in your article is surprising.Thanks for sharing.
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés