2017. szeptember 16., szombat

Tiramisu torta esküvőre


A lila-fehér tortával együtt ment ez is az esküvőre :)

Hozzávalók a piskótához:

4 db M-es tojás
120 gr cukor
120 gr rizsliszt (innen:egészségmarket)

A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként a cukor,ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a lisztet óvatosan,hogy a hab ne törjön. 15 cm-es tortaformába öntöttem, melynek az aljára vágtam egy 15 cm es sütőpapírt és előmelegített 170 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük kb 35 -40 percig. Tűpróba!!!
3 felé vágjuk.

Krém:

75 dkg Mascarpone
150 g porcukor
2 csomag vanília
4 dl habtejszín (vagy Hulala növényi tejszín)
2 csomag habfixáló (csak akkor kell ha nem Hulalával készül mert ahhoz nem kell)
kb 2 dl tej
1/2 üveg rumaroma
Nescafé vagy főzött kávé
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix

A tejszínhabot keményre verjük a habfixálóval.
A mascarponet a vaníliával ,a zselatinnal és a porcukorral kikeverjük ,majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. 3 felé vesszük a krémet.
A tejet a kávéval és a rumaromával elkeverjük,ezzel meglocsoljuk az egyik piskóta lapot.Megkenjük a krém harmadával,majd megint piskótát teszünk rá és ismét meglocsoljuk kávéval majd megint egy adag krémmel kenjük.A harmadik lapot is rátesszük,ezt is meglocsoljuk a kávéval,de ne nagyon mert elázik a piskóta.A harmadik adag krémmel megkenjük a torta oldalát ,majd a tetejére is kenünk,de nem vastagon,a maradék krémet habzsákba tesszük és mintákat nyomunk a tetejére.Hűtjük.Tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése